Popüler

17 Kasım 2017 Cuma

Uzaya yollanan mesaj

Ünlü Fizikci Hawking diyor ki 

Dünya tehdit altında artık dur demeliyiz. Ünlü fizikçi böyle söyledi ama gök bilimciler denemeye devam ediyor.

Gök bilimcilerin büyük çalışmaları sonrası keşfedilen ve hayat olma ihtimali olan bir gezegene mesaj yollandı.

İngiliz olan ünlü fizikçi Stephen Hawking in faklı platformlarda sık sık dile getirdiği yeni keşfedilen gezenlere yollanan mesajların sonumuzu getireceğini, dünyamız için bir risk olduğunu sık sık tekrarladı. Bu söylemlerine rağmen büyük bir adım atıldı.

Gök bilimciler, 12 ışık yılı mesafede olan ve yaşanma ihtimali olan bir gezene mesaj yolladı. 

Gönderilen mesajın, cevaplanması durumunda bu mesaj dünyamıza yaklaşık 25 yıl sonra ulaşacak yani bu 2042 ye tekabül ediyor. Öyle  bir  dönüş mesajı olacak mı merak konusu olmuş durumda.


Aslında insanlık bu tür gezegen maceralarını uzun süredir bilin kurgu filmlerinde uzaylılara karşı kurguluyor. Pek çok  filme konu olan bu durum pek çok bilim adamı tarafındın neden gerçek yaşamda gerçekleşmediğini düşündürmüş ve olacak diğer senaryoları belirlemişlerdi.



Gök bilimciler bu oluşmama durumunu uzaylıların seyahat mesafesini katetme durumlarının çok kısa olabileceğine yorumluyor.
Bir ihtimalde insan oğlunun onlar tarafından gönderilen mesajları algılayabilecek bir yapıya sahip olmamamız. Gözden kaçıyor olma ihtimali bir hayli yüksek. Zira günümüz de kullandığımız teknoloji bu ilkel yapı için yetersiz kalıyor olabilir. 1984 den beri uzayı sonsuzluğu dinliyoruz fakat bir sonuç yok.
ayrıca dünyamız dan 32 ışık yıllı uzaktaki dalgalar bize ulaşmış değil . Evrenin büyüklüğü düşünüldüğünde bize oylanan "merhaba" mesajı hala yolda olabilir.

Dünyamız uzaya 100 yıldan fazladır dalga gönderdiğini göz önüne aldığımız da bizim mesajlarımzın da mevcut olma ihtimali olan gezegenlere ulaşma ihtimali oldugunu söylemek ümkün değil.

Düşünülmesi gerek bir konuda ya bizim dışımızda bir gezegen arayan medeniyet olamaması ya da biz daha iletişime geçmeden bu gezegenler ortadan kaybolmuş kendi kendini yok etmiş olabilir. Dünyamızın bile soğuk savas dönemlerinde nükleer silah kullanımları diğer gezenler içinde düşündürüyor. kendi sonlarını yazmış olabilirler. 

En kötü açı son diğer gezenlerin bir gezegen tarafından ele geçirildiği ve gelişimini tamamlamak için bizimle iletişime geçmiyor olması alında bu seneryayo Hollywood un en çok işlediği konular arasında. 

sonuç olarak Dünyamız bu araştırmalara devam edeceği ve nasıl bir sonuca ulaşacağını yalnız mıyız yoksa dost veya düşmanlara sahipmiyiz yakın gelecekte sonuça kavuşacağini ömrümüz yettiğince göreceğiz.



EmoticonEmoticon